fbpx

PRESSBILDER

BOKTORSK PODD, INTERVJU 160325

INTERVJU P4 VÄSTMANLAND 151211

(Intervjun börjar 35 min in i sändningen)

INTERVJU BOKMÄSSAN 150926

INTERVJU PODDEN INNERLIGT 150828

RECENSIONER & OMDÖMEN

”Jag har svårt att hitta ord. Jag har svårt att beskriva hur bra denna bok är. […] Jag har blivit indragen i mord, i mardrömmar, drömmar, avundsjuka och hämnd men också en oslagbar vänskap. Jag har gråtit av skildringen av sorgen och längtar så enormt efter del två. 5 av 5 och en av årets mest fantastiska läsupplevelser!”

Bokbloggen Annasdeckartips

Läs hela recensionen här

”Svårt att greppa i början men snart blev läsningen en hisnande upplevelse.”

Bokrecension, Borås Tidning
Läs hela recensionen här.

”Det här är en välskriven bok och för att komma från en debutant blir jag glatt överraskad. Den är snyggt gestaltad med levande miljö- och karaktärsbeskrivningar … Jodå, det här är riktigt bra! […] Har du någonsin funderat på vad drömmar egentligen är och hur stor roll det undermedvetna har i dem? Då är Undertryck en bok för dig. Gillade du Vanilla Sky? Då är Undertryck ett måste!”

Eva-Lisa Dezmin, bokbloggen Signerat Dezmin

Läs hela recensionen här

”Undertryck har en sån där härlig början som direkt griper tag i en. Som gör att man blir nyfiken på att fortsätta läsa. […] Jag gillar verkligen idén i Undertryck och jag gillar hur idén är utförd. Så jag trycker gilla på den här boken. Läs!”

Eva, bloggen Boktokig

Läs hela recensionen här

”Väldigt fängslande, spännande och läskig. Betyg 4 av 5!”

Jenniesboklista.com

Läs hela recensionen här

”… karaktärerna är väl gestaltade och huvudpersonen Adam Berg är en komplex karaktär som man lätt får känslor för. Han har det allt annat än lätt. […] Språket är bra och varierat, med fyndigt utskrivna tankar i kursiv stil. Det är tänkt att detta ska bli en trilogi. Jag följer gärna med ner i drömmarnas värld igen …”

Nisse Scherman, DAST Magasin 

Läs hela recensionen här

”Niklas har med Undertryck skrivet en unik och sjukt spännande thriller. Och jag kommer äta upp min hatt om inte han blir en av de riktigt stora författarna en dag.”

Leffe Grimwalker, författare av bland annat Tick Tack

”Undertryck är en otroligt välgenomtänkt psykologisk thriller. En hisnande åktur genom de allra mörkaste delarna av det mänskliga medvetandet.”

Caroline Grimwalker, författare av Demonologi för nybörjare och Rovdjur

”Vilken fantastisk bok! Den lämnar ett stort tomrum och saknad efter sig.”

Sofia Halling, läsare

”En riktigt välskriven, spännande, suggestiv, gripande, fantasifull nagelbitare. Man vill inte sluta. När jag låg i badkaret och läste den så blev jag så pass inne i boken att jag glömde bort att vattnet blev kallt. Då tycker jag att man kan säga att man blir uppslukad. En riktigt bra bok med andra ord!”

Mathias Lindeberg, läsare

”Vill du läsa en bok som tar dig längre än du någonsin varit, är läskig och fascinerande och skriven med ett språk som är helt fantastiskt, så läs denna!”

Tove Nilsson, läsare

”Vilken bok! Jag blev väldigt berörd av slutet, så pass att jag var tvungen att läsa om den (och gråta igen) två gånger. Den ligger dock kvar, i funderingar och tankar.”

Madeleine Blomqvist, läsare

”Sedan jag fick Undertryck i min hand för några dagar sedan har jag knappt kunnat lägga undan boken. Historien berör. På ett nytt sätt. Språket förhöjer berättelsen, ibland är en mening så vackert komponerad att jag stannar upp för att läsa den igen.”

Marie W Schjölin, läsare

”Tack för en fantastisk bok. Den fastnade både i mina händer och i mitt hjärta. Från mina händer släppte den redan efter två dagar. Men i mitt hjärta kommer den att vara kvar länge, länge.”

Inga-Lill Westerberg, läsare

”Denna bok måste ni läsa om ni gillar spänning, aha-upplevelser, skräck och drama. Den satte spår och är skriven på ett sätt som jag inte läst förut.”

Michael Cederholm, läsare

”En ny typ av bokupplevelse. Det här har inte skrivits förut! Väldigt spännande och den väckte tankar hos mig som jag aldrig haft förut.”

Madeleine Ljungfeldt, läsare